Mediakulttuuri- ja kasvatus

Media on merkittävä osa lapsen ja perheiden arkea. Lapsi viettää median parissa paljon aikaa, tapaa monenlaisten kanavien kautta ystäviään ja tuottaa itse materiaalia. Mediaa voi hyödyntää monessa, mutta sen runsas läsnäolo arjessamme asettaa myös haasteita kasvattajalle.

Kuten kaikilla kasvatuksen osa-alueilla, aikuinen on vastuussa myös lasten mediakasvatuksesta. Näillä sivuilla tarjoamme aineistoa ja linkkejä avuksi tutkimusretkelle mediamaailmaan.


Mediataitoviikko 5.-11.2.2018

Kansallinen Mediataitoviikko-kampanja järjestetään vuosittain helmikuussa. Tämän mediakasvatuksen teemaviikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Lue lisää täältä.

  • Lapset ja media. Kasvattajan opas.

    Julkaisussa käsitellään alakouluikäisten lasten median käytön ilmiöitä eri näkökulmista. Se sisältää kaikille kasvattajille suunnattua perustietoa mediakasvatuksesta.

    Opas on saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi sekä selkokielellä suomeksi ja ruotsiksi.

Suojele lasta haitallisilta sisällöiltä

Elokuvat, televisio-ohjelmat ja digitaaliset pelit merkitään ikärajalla ja sisältösymbolilla. Merkintä kertoo minkälaisten lapsille haitallisten sisältöjen vuoksi ohjelmalla on ikäraja.

Ikärajat.fi -portaalin kautta saat tietoa elokuvien, televisio-ohjelmien ja digitaalisten pelien ikärajoista.Tutustu palveluun tästä.

Mediakasvatus.fi -verkkopalvelu

Ajankohtaista asiaa mediakasvatuksesta.

 

 


Mediataitoviikko 2018

Poimintoja uusista materiaaleista:

 Luotettavan tiedon metsästäjät

Pelkkää feikkiä?  -juliste

© Suomen Vanhempainliitto ry. Perustettu 1907. Ekstranet Palaute Sivukartta Opetushallitus Opetusministeriö RAY