Luokkatoiminta

Luokan vanhempien yhteistyö luo turvallisuutta lapsille ja edistää hyvän luokkahengen muodostamista. Myös mahdollisten ongelmatilanteiden selvittäminen helpottuu. Onnistuneen luokkatoiminnan vaikutus heijastuu koko kouluun.

Vanhempainyhdistys voi kannustaa luokkien vanhempia verkostoitumaan, sekä järjestämään toimintaa luokan perheiden kesken. Toiminnan ei tarvitse välttämättä olla suureellista ja aikaa vievää. Pienelläkin järjestelyllä pystytään tekemään paljon kivaa yhdessä.

Luokkatoiminnan kautta myös vanhempainyhdistyksen toiminta kehittyy ja uusia toimijoita voi luokista tulla myös vanhempainyhdistyksen toimintaan.

Esimerkkejä luokkatoiminnasta

  • Sähköpostilistan kokoaminen luokan vanhempien sähköpostiosoitteista. Vanhempainyhdistyksen edustajat sekä opettaja voivat tiedottaa ajankohtaisista asioista sähköpostilistan kautta.
  • Vanhempainyhdistys voi valita joka luokasta yhden vastuuvanhemman, jonka kautta viestit kulkevat molempiin suuntiin jolloin luokan vanhempien viestit tavoittavat vanhempainyhdistyksen toimijat.
  • Vanhempainyhdistys voi järjestää myös luokkien vastuuvanhemmille tapaamisia ajankohtaisiin aiheisiin liittyen yhdessä koulun edustajien kanssa.
  • Omalle luokalle voidaan järjestää retkiä, juhlia, yhteisiä teemailtoja, laatia yhteiset säännöt (mm. kotiintuloajoista) tai vaikka ommella yhdessä luokkaan uudet verhot.

Luokkatoiminta voi olla pienimuotoista yhdessä tekemistä ilman turhaa stressiä.

 Tiimiesitteen kansikuva

Luokan vanhempaintiimi -opas tarjoaa ideoita ja vinkkejä luokkatoiminnan kehittämiseksi. 

© Suomen Vanhempainliitto ry. Perustettu 1907. Ekstranet Palaute Sivukartta Opetushallitus Opetusministeriö RAY