Hae arkistosta

Vuoden isät 2017 - kannustavia kasvattajia, jotka vahvasti mukana vapaaehtoistyössä

Uutiset, 07.11.2017

Vuoden Isä -palkinnon saivat tänä vuonna Antero Lindeberg Lahdesta, Janne Nordman Lappeenrannasta ja Miika Niemelä Keravalta.

Tämän vuoden teemana on tavallisessa arjessa toteutuva isyys ja siihen liittyvien arkisten valintojen merkitys. Palkitsemiskriteereissä nostettiin esille myös isien osallistuminen liikunta- ja harrastustoimintaan sekä isän pitämät perhevapaat.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila muistutti puheessaan isän merkityksestä lapselle mutta myös isyyden merkityksestä laajemmin.

-Palkittavat isät antavat meille kaikille uskoa siihen, että vaikeista asioista selvitään. Isissä ja isoisissä on valtava voimavara.

Suomen Vanhempainliitto on mukana Väestöliiton johtamassa työryhmässä, joka on tehnyt Vuoden Isä ehdokkaista esityksen Sosiaali- ja terveysministeriölle.

Lue tiedote STM:n sivuilta