Kun lapsi aloittaa koulun

Koulun aloittaminen on suuri ja jännittävä asia, ei ainoastaan lapsellesi, vaan myös sinulle vanhempana. Mielessä voi olla monia asioita: kuinka lapseni sopeutuu uuteen ryhmään, miten hän selviytyy läksyistä, miten voin olla lapselleni avuksi?

Kun suhtaudut myönteisesti kouluun, olet lapsesi arjessa läsnä ja kannustat häntä uudessa ja tärkeässä elämänvaiheessa, onnistutte yhdessä rakentamaan iloisen koulutien!

Ole kiinnostunut ja utelias, innostu koulusta yhdessä lapsen kanssa. Yhdessä opettajan ja toisten vanhempien kanssa löydätte ratkaisut, jos pulmia ilmenee.

Koulu alkaa,tervetuloa! -esite tarjoaa koulua aloittavan vanhemmalle vinkkejä, kuinka suhtautua läksyihin, lapsen koulumotivaatioon, kaverisuhteisiin sekä kodin ja koulun yhteistyöhön ja aikusten väliseen luottamukseen.

Onnea ja iloa kouluarkeen!

 

Suomenkielinen versio on käännös
Hem och Skolanin tuottamasta
Skolan börjar - Välkommen! -esitteestä.

Koulu alkaa esitteen kansikuva

Opettajalle

 DIAT_Koulu alkaa, tervetuloa!

Esitteen pohjalta on laadittu diasarja, jonka avulla opettaja voi pitää vanhempainillan koulunsa aloittavien vanhemmille. Koulu alkaa -esite on suunnattu ekaluokkalaisten vanhemmille, mutta sen sisältämiä teemoja voi hyvin käsitellä myös ylempien luokka-asteiden vanhempien kanssa.


© Suomen Vanhempainliitto ry. Perustettu 1907. Ekstranet Palaute Sivukartta Opetushallitus Opetusministeriö RAY