Hae arkistosta

Stop kiusaamiselle: helsinkiläiset vanhemmat ja opetusalan ammattilaiset yhteistyössä kiusaamista vastaan

Uutiset, Yhdistystoiminta, 23.03.2017

Helsinkiläiset vanhemmat ja opetusalan ammattilaiset kampanjoivat kiusaamista vastaan. Helsingin vanhemmat HELVARY ry, Helsingin opettajien ammattiyhdistys HOAY ry ja Helsingin Lastentarhanopettajat Hela ry ovat tänään julkaisseet kannanoton STOP KIUSAAMISELLE.

HELVARY, HOAY ja HELA vaativat mm. riittäviä resursseja, jotta helsinkiläisistä kouluista ja päiväkodeista voidaan tehdä kiusaamisesta vapaita vyöhykkeitä.

"Muistutamme, että kouluilla on oltava häirinnän, kiusaamisen ja väkivallan estämistä koskeva suunnitelma, jonka tulee ohjata koulun arkea. Suunnitelmaa tulee päivittää riittävän usein yhdessä oppilaiden ja mielellään vanhempienkin kanssa. Tukipalvelujen riittävyys on
turvattava. Myös päiväkodeilla on hyvä olla läpinäkyviä toimintamalleja kiusaamistapauksia varten. Kaikilla kiusaamisen osapuolina olevilla on oikeus tarvitsemaansa tukeen niin kouluissa kuin päiväkodeissa", kannanotossa tähdennetään.

Lue kannanotto kokonaisuudessaan täältä

Helsingin vanhemmat HELVARY ry on Suomen Vanhempainliiton alueellinen jäsenyhdistys. Suomen Vanhempainliittoon kuuluu noin 1300 päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa toimivaa vanhempainyhdistystä, joista noin 20 on kuntatasolla toimivia alueyhdistyksiä.