Vanhempainyhdistystoiminta vahvistaa kodin ja koulun yhteistyötä, edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja tarjoaa vertaistukea kotien kasvatustyölle. Toimivalla yhteistyöllä koti ja koulu voivat yhdessä vaikuttaa lasten ja nuorten motivaatioon, oppimistuloksiin ja kouluviihtyvyyteen.

Suomen Vanhempainliittoon kuuluu lähes 1400 päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa toimivaa vanhempainyhdistystä.

Tutustu ja osallistu!

Kaipaatko materiaalia kodin ja koulun yhteistyön vahvistamiseen ja vanhempaintoiminnan tueksi? Suomen Vanhempainliiton jäsenyhdistykset voivat tilata materiaalia maksutta käyttöönsä. Tutustu monipuoliseen aineistoomme täällä.

Ajankohtaista Aikaisemmat
Kerro mielipiteesi

Saako lapsi mielestäsi riittävästi positiivista palautetta koulusta / päiväkodista?

Kyllä, hyvää palautetta muistetaan antaa usein35%
Toivoisin että hyvää palautetta tulisi useammin36%
En osaa arvioida29%

OPS 2016 - Vaikuta opetukseen!

Perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnokset ovat kommentoitavina Opetushallituksen verkkosivuilla 15.4. - 15.5.2014. Perusteluonnokset ovat ensimmäistä kertaa luettavissa kokonaisuudessaan. Ruotsinkielisten perusteiden kommentointiaika on 25.4. - 25.5.2014.

Kommentteja toivotaan laajalti eri tahoilta kuten järjestöiltä, työelämän edustajilta, koulutuksen asiantuntijoilta ja vanhemmilta. Myös oppilailla on mahdollisuus ottaa kantaa tuleviin opetussuunnitelman perusteisiin.


Lisätietoa Opetushallituksen sivuilta

Perustetaan tähänkin päiväkotiin vanhempainyhdistys!

Päiväkoteihin suunnatulla kampanjalla innnostamme ja kannustamme vanhempia ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä pohtimaan kasvatuskumppanuutta ja vanhempaintoimintaa päiväkodeissa. Tavoitteena on perustaa uusia vanhempainyhdistyksiä tai toimikuntia päiväkoteihin.


Lue lisää ja tartu tilaisuuteen

© Suomen Vanhempainliitto ry. Perustettu 1907. Ekstranet Palaute Sivukartta Opetushallitus Opetusministeriö RAY