Vanhempainyhdistystoiminta vahvistaa kodin ja koulun / päiväkodin yhteistyötä, edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja tarjoaa vertaistukea kotien kasvatustyölle. Toimivalla yhteistyöllä koti ja koulu voivat yhdessä vaikuttaa lasten ja nuorten motivaatioon, oppimistuloksiin ja kouluviihtyvyyteen. Vanhempien läsnäolo kouluarjessa, ja kodin ja koulun välinen tiivis yhteistyö on tärkeää lapsen koulupolun kaikissa vaiheissa esiopetuksesta aina toiselle asteelle asti.

Suomen Vanhempainliittoon kuuluu runsaat 1300 päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa toimivaa vanhempainyhdistystä.

Kuinka yhdistys perustetaan?

Miksi kodin ja koulun yhteistyö on tärkeää?

Miten kasvatusyhteistyötä voi vahvistaa päiväkodissa?


Ajankohtaista Aikaisemmat
Twitter Kaikki
Päiväkotien ja koulujen sisäilma-asiat koskettavat monia vanhempainyhdistyksiä ja perheitä. Rakennusten kuntotutkimuksia ja lasten oirekartoituksia tehdään aiempaa enemmän ja yhä useampilapsi opiskelee väistötiloissa sisäilmaongelmien vuoksi.

Lue lisää


Onko vanhempainyhdistyksen pidettävä luetteloa jäsenistään? Pitääkö koulun discossa soitettavaan musiikkiin hankkia lupa? Pitääkö vanhempainyhdistyksen tehdä veroilmoitus?

Täältä löydät vanhempaintoiminnasta usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.
© Suomen Vanhempainliitto ry. Perustettu 1907. Ekstranet Palaute Sivukartta Opetushallitus Opetusministeriö RAY